Jestem prawdziwą maniaczką kukurydzy. Tak naprawdę nie wiem czemu ją tak uwielbiam, nie ma specyficznego smaku, ani charakteru. Gdy jednak otworzę jej puszkę, nie mogę się powstrzymać przed wyjadaniem jej łyżką, bezpośrednio z puszki. Po prostu nie mogę.
Staram się więc unikać kupowania tych puszek, bo wiem, że się nie powstrzymam. Dlatego jak tylko widzę je w mojej lodówce, staram się zużyć je do czegoś innego. Na przykład do chleba.
Bułeczki z kukurydzą świetnie się sprawdzają. Co jakiś czas, przy ugryzieniu można natknąć się na jej wspaniały smak i chrupiącą konsystencję. Spróbujcie sami bo to nic trudnego!
Ciekawe bułeczki. W domu pachnie popcornem 🙂 wyszły bardzo chrupiące i takie inne niż wszystkie. Polecam się przekonać !
Życzymy smacznego 🙂
Przepyszne bułeczki 😉 mam pytanie – dałoby się zamienić mąkę pszenną na kukurydzianą żeby były jeszcze bardziej kukurydziane? Dziękuję za odpowiedź 😉
Niestety, takie bezglutenowe bułeczki raczej wypadłyby źle w takich proporcjach. Byłyby zbite i suche 🙁
Ale jeśli interesują Panią bezglutenowe przepisy to zapraszam do tego działu: https://smakowitychleb.pl/przepisy/kategorie/bezglutenowe/dowolny/dowolny/dowolny/
Uwielbiam kukurydziane wypieki dlatego pytałam o zamianę mąki 🙂 muszę wypróbować te bezglutenowe 🙂 dziękuję
Pyszne! zrobiłam podwójną porcję 🙂