Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki poza wodą i papryczkami. Powoli dolewaj wodę i zagniataj ciasto. Zagniataj i dolewaj aż ciasto osiągnie jednolitą, elastyczną konsystencję, a po jej osiągnięciu jeszcze kilka minut.
pierwsze wyrastanie
120 min
pierwsze wyrastanie
2. Umieść ciasto w misce, przykryj warstwą folii aluminiowej i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godziny.
drugie wyrastanie
30 min
drugie wyrastanie
3. Po upływie tego czasu wyjmij ciasto z miski. Ceramiczną, prostokątną formę natłuść oliwą i wyłóż nią ciasto. W cieście równomiernie \"zatop\" kawałki papryczek. Odstaw pod materiałową szmatką do wyrośnięcia jeszcze na ok. 30 minut.
pieczenie
pieczenie
4. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw formę do piekarnika i piecz ok. 20 minut aż lekko zbrązowieje.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej