Przepis

przygotowywanie składników
4 min
przygotowywanie składników
1. Ma patelni podsmażamy pokrojone w półplastry pieczarki razem z posiekanym rozmarynem, pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
mieszanie składników
3 min
mieszanie składników
2. Do misy wsypujemy mąki, dodajemy pieczarki, sól, letnią wodę i oliwę. Mieszamy składniki do połączenia w kulę.
formowanie
3 min
formowanie
3. Tak przygotowane ciasto przekładamy na blat oprószony mąką. Dzielimy na 8 części. Każdą z nich wałkujemy na placek.
smażenie
30 min
smażenie
4. Tak przygotowane podpłomyki wrzucamy na rozgrzaną patelnię (można skropić oliwą). Smażymy po 2 minuty z każdej strony.
Ocena czytelników: 5 z 1 ocen

Wasze komentarze

  • Pioter 3 listopada 2019 o 17:31
    Ocena:

    Bardzo dobre!! Ja co prawda dałem 100 gram mąki orkiszowej razowej i wyszły bardzo dobre. Polecam jednak smażyć na sucho

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej