Te bułeczki to trochę inna wersja klasycznych hot dogów. Bardzo je lubię, gdyż są proste w wykonaniu i mogą być świetną przekąską na imprezę czy do podjadania przed telewizorem. Uwielbiam też ich nietypowy kształt.
Proponuję podać je z ulubionym sosem, klasycznie z ketchupem, czy innym wybranym dipem. Trzeba tylko poczekać, aby porządnie ostygły, gdyż parówki potrafią się naprawdę nieźle nagrzać.
Smacznego!:)
Czy bułeczki upieczone wieczorem będą następnego dnia świeże? Chciałabym dać je dzieciom w czasie podróży
Jeśli będą w chlebaku lub w lodówce to jak najbardziej tak 🙂 Można też wyrośnięte i uformowane wstawić do lodówki, rano doprowadzić do temperatury pokojowej i wrzucić do pieca.
Świetny przepis szybki i smacznymoje dzieci poprostu kochają takie przysmaki☺
super przepisz 🙂 fajne fotki, wsyztsko dorbze opisane:)
Dzisiaj będę robić bułki z przedziałkiem. Inne przepisy na bułki też będę próbować. Sama piekę chleb na zakwasie i już innego nie uważam, Może w chlebowniku leżeć nawet tydzień. Skórka wierzchnia trochę twarda, ale za to jaki smak……..mniam. Myślę że bułki też się udadzą, Napiszę na pewno. A tak w ogóle to ta strona jest wspaniała. Tutaj też znalazłam przepis na hodowlę zakwasu chlebowego, bo pierwszy nieopatrznie za kolejnym razem zużyłam całkowicie. Pozdrawiam wszystkich domowych piekarzy i piekarenki.
Bardzo fajny pomysł na bułki z parówkami. Ja właśnie włożyłam je do piekarnika. Już jestem bardzo głodna, tak pięknie pachną. Dziękuję za przepis 🙂
wlasnie je robie zobaczymy co z tego wyjdzie…ale mi zawsze wychodzi 🙂 postanowilem razem z parowka owinac tez pasek papryki mam nadzieje ze dam rade i nie zepsuje
Uwielbiam takie przekąski, kupuję parówki wieprzowe w lidlu, mają dużą zawartość mięsa i super się sprawdzają do zapiekania:)
Taka młoda osoba a tak uzdolniona kulinarnie…ba! podziwiam kunszt wykonania i sama pasje.
Dziękuję bardzo:)