Uwielbiam ciasto drożdżowe nie tylko ze względu na jego smak, ale także cuda jakie można z niego wyczarować. Chętnie ciasto dzielę na porcję, formuję bułki, rogaliki i różne zawijańce, ale czasem mam ochotę na coś bardziej ambitnego. A zbliżające się święta to idealny moment, aby przetestować nowy sposób zaplatania słodkiego ciasta w gwiazdę.
Jestem pewna, że ta cynamonowa gwiazda będzie błyszczała na Waszym świątecznym stole i zbierała same komplementy od rodziny.
W tamtym roku wyszła piękna i pyszna, właśnie zaczynam tegoroczną edycję;)
Siedzi w piekarniku. Zobaczymy co bedzie?
Trzymam kciuki 😉
świetny przepis – nadspodziewanie prosty w wykonaniu, a jaki efektowny!
Cieszę się 🙂
Bardzo atrakcyjny i dekoracyjny wypiek 🙂
Dziękuję, cieszę się, że się podoba 😉