Na hasło „bułeczki cynamonowe” pojawia mi się w głowie obraz typowo szwedzkich ślimaczków przełożonych cynamonowym nadzieniem, z którymi miałam wiele do czynienia podczas mojej ostatniej podróży do Sztokholmu. Bardzo je lubię, ale chciałam przetestować cynamon w innej wersji. Te bułeczki nie są bardzo słodkie, a cynamon idealnie się z nimi komponuje. Po prostu musicie je upiec!
Witam od miesiąca piekę z Twoją stroną. Super przepisy i wielkie dzięki 😁🙏👏👏👏👏. Mam małe pytanko jeśli w przepisie piszesz o łyżeczkach drożdży instant to jak przełożyć to na drożdże swieze. Tu np w przepisie na bułeczki cynamonowe piszesz 2 łyżeczki drożdży instant to ile gram użyć drożdży świeżych (wiem muszę zrobić najpierw zaczyn 😄)z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam😊
Cieszę się, że przepisy się sprawdzają 🙂
W temacie drożdży na 2 łyżeczki instant dałabym ok. 10 g świeżych drożdży.
Życzę udanych wypieków!