Na blogu jest już kilka przepisów na odrywane chlebki i z tego co pamiętam zawsze cieszyły się sporym zainteresowaniem. Chleb do odrywania można też przygotować w wersji świątecznej z kapustą i grzybami. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Myślę, że śmiało można by zaserwować go do wigilijnego barszczu.
A jeśli szukacie inspiracji kulinarnych na święta Bożego Narodzenia to polecam takie wypieki:
Zjadłabym takie cudo z największą przyjemnością 🙂
Pyszny, piekłam wczoraj. Tylko chyba za grubo ciasto rozwałkowałam, bo część ciasta „w foremce” była niedopieczona i musiałam podpiekać bez foremki, po wyjęciu. Ale polecam!!!!
Super, bardzo się cieszę, czas pieczenia zawsze można wydłużyć, zależnie od potrzeby. Mimo wszystko każdy piekarnik się inaczej nagrzewa i są takie, które nie pieką równo, ale dobrze, że Pani sobie poradziła i go jeszcze dopiekła 🙂
Pozdrawiam!