Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą w misce mąkę, sól, cukier, drożdże i rozmaryn. Powoli dolewaj wody i zagniataj ciasto. Powinno osiągnąć odchodzącą od ręki, przypominającą ciepłą plastelinę konsystencję. Od tego momentu zagniataj jeszcze 5 minut.
wyrabianie
120 min
wyrabianie
2. Wsadź ciasto do miski, miskę przykryj folią aluminiową i odstaw w ciepłe miejsce ( na przykład niedaleko lekko rozgrzanego palnika) na ok. 2 godziny.
pieczenie
12 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 240 stopni. Z ciasta na stolnicy uformuj rulon i podziel na 20 równych kawałków. Z każdego stwórz bardzo cienki rulon. Układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wstaw grissini i piecz przez ok 12 minut aż zbrązowieją. Odstaw do ostygnięcia
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej