Uwielbiam karmić bliskie mi osoby, dlatego też z chęcią zapraszam do siebie gości. Czasami są to pojedyncze osoby, które wpadną na obiad lub na kawę i ciastko. Zdarzało mi się także gotować nawet dla 100 osób, w takich sytuacjach jestem w swoim żywiole.
W tym roku zajęłam się organizacją sylwestra u siebie w domu. Ustaliliśmy ze znajomymi kwotę składki na menu imprezowe, które miałam dla nich przygotować. Spędziłam w kuchni 2 dni, ale dla widoku zadowolonych gości wiem, że było warto 🙂
Jedną z potraw podanych ciepło po północy były mini burgery z wołowego mięsa. Podałam je z karmelizowaną cebulą i pikantną salsą pomidorową. Dodatkowym efektem robiącym wrażenie były własnoręcznie ulepione i upieczone małe bułeczki, do których mogłam włożyć mini burgery wołowe.
Oczywiście takie małe bułeczki można też wykorzystać w zupełnie inny sposób. Przygotować burgery z kurczaka, włożyć tofu, czy przełożyć sałatką z tuńczyka. Świetnie się sprawdzają podczas imprez, dlatego bardzo je polecam, szczególnie w karnawale.