Przepis

wyrabianie
4 min
wyrabianie
1. Wrzuć wszystkie składniki do miski i zagnieć rękami, aż ciasto będzie jednolite. Prostokątną formę do pieczenia o długości 20 cm wysmaruj tłuszczem, obsyp mąką i wsadź do niej ciasto na chleb. Lekko uklep je w formie i przykryj materiałową szmatką,
wyrastanie
460 min
wyrastanie
2. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce (na przykład niedaleko kaloryfera) na noc. Najlepiej, aby było to co najmniej 8 godzin.
pieczenie
45 min
pieczenie
3. Rano rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Wstaw ciasto, piecz 25 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz jeszcze 20 minut. Wyjmij ciasto z formy i daj mu ostygnąć.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej