Przepis

wyrabianie
4 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć je rękami aż masa będzie jednolita.
wyrastanie
460 min
wyrastanie
2. Wyłóż prostokątną formę o długości 15 cm papierem do pieczenia lub natłuść ją i obsyp otrębami. Włóż ciasto do formy i przykryj ją materiałową szmatką lub folią aluminiową i odstaw na noc (na co najmniej 8 godzin)
pieczenie
35 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania chleba rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw chleb do piekarnika i piecz ok. 35 minut. Wyjmij chleb z formy i poczekaj aż ostygnie.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej