Dziś historia będzie prosta. Kto ma ochotę na tosta?
Do ciasta na delikatny chleb tostowy dodałam puree ziemniaczane z koperkiem, które zostało mi z obiadu. Z takiego chleba wychodzą wspaniałe kanapki, ale także tosty francuskie.
Dziś historia będzie prosta. Kto ma ochotę na tosta?
Do ciasta na delikatny chleb tostowy dodałam puree ziemniaczane z koperkiem, które zostało mi z obiadu. Z takiego chleba wychodzą wspaniałe kanapki, ale także tosty francuskie.
mąka pszenna typ 650 600 g
sól 1,5 łyżeczki
jajko 1 szt.
oliwa 1 łyżka
drożdże suszone instant 7 g
letnie mleko 350 ml
puree ziemniaczane 200 g
koperek świeży 2 łyżki
2 godz. 5 min.
Czas całkowity
1 godz. 30 min.
Czas wyrastania
35 min.
Czas wypieku
Wasze komentarze