Chleb tostowy z własnego pieca? Tak! Lekki, delikatny i puszysty, a w dodatku wyjątkowo prosty do zrobienia – taki jest ten klasyczny chleb tostowy.
Klasyczny chleb tostowy jest idealny do podpiekania w tosterze, do kanapek oraz zapiekanek.
Chleb tostowy z własnego pieca? Tak! Lekki, delikatny i puszysty, a w dodatku wyjątkowo prosty do zrobienia – taki jest ten klasyczny chleb tostowy.
Klasyczny chleb tostowy jest idealny do podpiekania w tosterze, do kanapek oraz zapiekanek.
mąka pszenna typ 650 600 g
białko (wierzch) 1 szt.
sól 1,5 łyżeczka
mleko 200 ml
letnia woda 150 ml
drożdże suszone instant 7 g
masło zimne 50 g
sól himalajska (kryształki) 1 łyżeczka
2 godz. 10 min.
Czas całkowity
1 godz. 30 min.
Czas wyrastania
40 min.
Czas wypieku