Chcesz się cieszyć domowym chlebem bez długiego czekania na rezultaty? Dziś szybki przepis na podpłomyki, które można zrobić na patelni w niecałe pół godziny!
Inne przepisy na domowe płaskie chlebki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z podpłomykami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję pomidorowego podpłomyka– w całej kuchni roznosi się aromat pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.
Jeśli masz dodatkowe pytania o pieczenia chleba – zadaj proszę w komentarzu.
Też żałuję że nie czytałem komentarzy, solonez… wypiłem wiadro wody, pierwsze dwa placki wyrzuciłem z połowa pozostałego ciasta. Dodałem mąki i wody i urobilem. Nadal były za słone ale jakoś zjadłem z dżemem 🙂 . Myślę że niecała łyżeczka byłaby ok.
Dziękuję za komentarz, sprawdzę to jak najszybciej i naniosę poprawki
Kolejny przepis z internetów. 1,5 łyżeczki soli. Tego nie da się zjeść. Szkoda, że wcześniej komentarzy nie przeczytałam
Ze słonym smakiem jest jak z chili – jedni sypią łyżkami i mówią, że nie ostre, a inni nie przełkną choćby szczypty 😉 Na szczęście można dodać mniej przypraw bez uszczerbku na przepisie jeśli mamy taką potrzebę.
Jak widać i tu opinie są podzielone, ale dziękuję za komentarz, będę miała to na uwadze podczas opracowywania
Pozdrawiam serdecznie!
Przepis ekstra, błyskawiczne i bardzo smaczne podpłomyki (zdecydowanie nie za słone). Polecam posmarować obie strony oliwą i solidnie rozwałkować, stają się bardzo chrupiące. Jak dla mnie rewelacja 🙂
Konsystencja i sam placek jest ok, ale jak dla mnie za słone 😉
Sól to już kwestia indywidualna, ale pieczywo potrzebuje soli, aby mieć smak 🙂
Pieczywo nie potrzebuje soli żeby mieć smak. Ja od 6 lat mam odstawioną całkowicie sól i pieczywo bez soli ma smak, tyle że nie słony.
Jest zdrowsze 😉
Do Kasia: ta jasne, wmawiaj sobie