Przepis

przygotowywanie składników
7 min
przygotowywanie składników
1. 1. Na patelnię wrzucamy szpinak, czekamy aż się rozmrozi (ok. 4 minuty), następnie dodajemy posiekany czosnek i sos sojowy, podsmażamy jeszcze 3 minuty.
wyrabianie
3 min
wyrabianie
2. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy szpinak, ziarenka, sól. Wlewamy stopniowo letnia wodę i zagniatamy powoli ciasto, jedynie do połączenia składników i osiągnięcia elastycznej kuli.
formowanie
6 min
formowanie
3. Ciasto przekładamy na oprószony mąką blat, dzielimy na 6 części, każdą z nich wałkujemy na cienki placek.
smażenie
18 min
smażenie
4. Tak przygotowane podpłomyki wrzucamy na rozgrzaną patelnię (można skropić olejem) i smażymy po ok. 1,5 minuty z każdej strony.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej