Zielono mi! A to wszystko za sprawą szpinakowych podpłomyków. Oto szybki przepis dla zabieganych lub początkujących domowych piekarzy, którzy chcieliby przygotować domowe pieczywo, ale obawiają się drożdży i zakwasu. Ekspresowe szpinakowe podpłomyki z patelni 🙂
Podpłomyk, będący rodzajem płaskiego chleba, jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Jeśli nie masz czasu na pieczenie chleba, ale masz ochotę na niestandarowe wypieki – polecam podpłomyki.
Inne przepisy na domowe płaskie chlebki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z podpłomykami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję pomidorowego podpłomyka– w całej kuchni roznosi się aromat pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.
Jeśli masz dodatkowe pytania o pieczenia chleba – zadaj proszę w komentarzu.
Wasze komentarze