Nieśmiałymi kroczkami zbliża się Tłusty Czwartek. To wielkie święto dla wszystkich łasuchów. Jeśli jednak nie macie ochoty stać godzinami w kolejce po pączki, a smażenie ich w domu trochę Was zniechęca, to mam na to rozwiązanie – upieczcie leniwe ślimaczki. Drożdżówki można zawijać w leniwej atmosferze, a w środku mają nadzienie z twarogu. Słodka uczta palce lizać!
Kocham drozdzowki z serem,od dawna mialam na takie ochote.Bardzo sie ciesze,ze znalazlam je tu,na moim ulubionym blogu „chlebowym”.Wlasnie je upieklam,udaly sie,smakuja rewelacyjnie. Jednak twarog wyszedl mi dosc wilgotny i wyplywal ze srodka,nastepnym razem pomine smietane,moze bedzie lepiej.
Są pyszne robie je również z makiem powidłami polecam i smaczności życze
Super!
Muszę wypróbować przepis i upiec synkowi
Czy zamiast drożdży suszonych można użyć świeżych ? Ile wtedy ich dodać ?
To będzie 10 g i trzeba z nich przygotować zaczyn 🙂
Super łatwy przepis , chyba się pokuszę zrobić.
Pyszne bułeczki wyszły, dziękuje za przepis.
Super