Dzisiaj w piekarni Smakowitego chleba wyrosły pachnące i rumiane róże. W środku kryją w sobie tajemnicze jabłkowo-przechowe nadzienie. A z wierzchu lśnią różowym lukrem.
mąka pszenna typ 650 450 g
sól 1 łyżeczki
jajko 1 szt.
drożdże suszone instant 5 g
letnie mleko 250 ml
masło orzechowe 8 łyżek
jabłko 1 szt.
orzechy arachidowe (wierzch) 2 łyżki
cukier trzcinowy 70 g
masło zimne 50 g
białko (wierzch) 1 szt.
cukier trzcinowy (farsz) 2 łyżeczki
cukier puder + sok z połowy granatu lub z cytryny (lukier) 70 g
1 godz. 38 min.
Czas całkowity
1 godz. 20 min.
Czas wyrastania
18 min.
Czas wypieku
w tresci wkradł sie chyba błąd -chyba powinno pisac zimnego masła a nie zimnego ciasta ?(wiem ze to mały błąd ,ale zanim załapałam ze to chodzi o masło nie o masło orzechowe to troche czasu mineło).
Tak, wkradł się chochlik
Wyglądają pysznie! ❤❤❤
Dzięki 🙂