Na samym początku istnienia strony stworzyłam chleb pszenny razowy z musem jabłkowym. Zapamiętałam jak bardzo przypadł mi do gustu i od jakiegoś czasu tęsknie za jego smakiem. Żeby się jednak nie powtarzać, tym razem postanowiłam zamienić go na bułeczki. Dodatek musu jabłkowego nie zawiódł mnie po raz kolejny.
Mus jabłkowy doda naszym bułeczkom „zdrowia”, bo jak pewnie wszyscy wiedzą, jabłka to nieocenione źródło witamin i składników odżywczych. Nie bez powodu istnieje powiedzenie „One apple a day keeps doctors away” (jedno jabłko dziennie trzyma lekarzy z dala).
Poza oczywistymi walorami odżywczymi, mus jabłkowy dodaje pieczywu naturalnej słodyczy. Na pewno będę stosować ten zabieg częściej.
absolutnie cudna stronka;-),od samego czytania mi się nakręca apetyt;-)a że jabłka uwielbiam i zdrowe jedzonko sobie cenię,to chyba nawet pokuszę się o wypieki;-)