Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

mieszanie składników
mieszanie składników
1. Do misy wsypujemy mąkę, ziarna słonecznika, sól. Dodajemy oliwę i sok pomidorowy, krótko mieszamy do połączenia składników.
formowanie
formowanie
2. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 4 części.
formowanie
formowanie
3. Z każdej części robimy kulę, cienko je wałkujemy na oprószonym mąką blacie.
smażenie
smażenie
4. Podpłomyki wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię. Można ją ewentualnie skropić oliwą. Smażymy po 2 minuty z każdej strony.
Smakowita
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 24 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 16 min