Podłużne bułeczki dyniowe
Niezaprzeczalną królową jesieni jest dynia. Moim ulubionym gatunkiem jest dynia Hokkaido, którą można jeść ze skórką. Po upieczeniu lubię ją zmiksować na puree. Dodaję je do ciasta drożdżowego np. na podłużne bułeczki. Są idealne do hot dogów!
Inne przepisy na bułeczki domowe
Dla fanów mocniejszych smaków mam przepis na bułeczki serowo-cebulowe. Zupełnie inne dodatki, ale równie prosta receptura i domowe pieczywo gotowe. A może teraz skusicie się na słodki wypiek jak wianuszki cynamonowe z bananem? Są słodkie i pyszne. Polecam ten sposób na niemarnowanie żywności przez wykorzystanie bananów. A jeśli lubicie fantazyjne kształty, to zróbcie te najpiękniejsze bułeczki dyniowe.
Dajcie znać w komentarzu, jak wyszły Wam bułeczki! A jeśli macie jakieś pytania o domowe sposoby na pieczenie chleba – chętnie pomogę 🙂
Proste i przepyszne. Dzieciakom, aż się uszy trzęsły jak jadły.
Dzień dobry, chciałabym przygotować te bułki, ale nie widzę na liście składników puree z dyni. Ile należy go dodać? Pozdrawiam!
A to dziwna sprawa, jakieś chochliki.
150 g gęstego puree z dyni