Przepis

mieszanie składników
5 min
mieszanie składników

1. Z płatków owsianych odsyp łyżkę stołową na póżniej. Wymieszaj ze sobą w misce mąkę, resztę płatków, proszek, sól i cukier. Wbij jajka, wlej oliwę i mleko.

przygotowanie ciasta
5 min
przygotowanie ciasta

2. Całość dokładnie wymieszaj trzepaczką.

przygotowanie formy
1 min
przygotowanie formy

3. Prostokątną formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Przenieś ciasto do środka i równomiernie rozprowadź. Posyp chleb łyżką płatków owsianych.

pieczenie
45 min
pieczenie

4. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wstaw chleb do piekarnika i piecz przez ok. 45 minut, aż po wsadzeniu wykałaczki nie będzie przyklejać się do niej ciasto. Daj bochenkowi ostygnąć.

Smakowita Owsiana
Wyobraź sobie delikatny smak owsa, idealnie kremową konsystencję i moc odżywczych ziaren.
Więcej o tym wariancie
Owies
Owies
Ziarno owsa jest bogate w wartości odżywcze – idealnie uzupełnia zdrową i zróżnicowaną dietę. Owies jest stosowany do produkcji popularnych wegańskich napojów roślinnych.
Dowiedz się więcej