Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

mieszanie składników
mieszanie składników
1. Pomieszaj ze sobą w misce mąkę, płatki, proszek, sól i cukier. Wbij jajka, wlej oliwę i mleko. Całość dokładnie wymieszaj trzepaczką.
przygotowanie formy
przygotowanie formy
2. Prostokątną formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Przenieś ciasto do środka i równomiernie rozprowadź.
pieczenie
pieczenie
3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 45 minut, aż po wsadzeniu wykałaczki, nie będzie przyklejać się do niej ciasto. Daj mu ostygnąć.
Smakowita
Ocena czytelników: 3.4 z 5 ocen
Czas całkowity: 45 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 0 min