Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć tworząc jednolite ciasto.
wyrastanie
360 min
wyrastanie
2. Przełóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia 30-centymetrowej foremki i uklep w formie. Przykryj materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 6-8 godzin. Ciasto powinno wyrosnąć.
pieczenie
35 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz ok. 35 minut, następnie wyjmij z foremki i papieru. Ostudź na wyjętej z piekarnika kratce.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej