Przepis

wyrabianie
4 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Zagniataj kilka minut. Ciasto powinno mieć elastyczną konsystencję.
formowanie
2 min
formowanie
2. Wyłóż zagniecione ciasto na blat, uformuj z ciasta rulon i pokrój na 4 równe części. Z każdej części uformuj kulkę i ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
wyrastanie
400 min
wyrastanie
3. Przykryj je materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na noc (ok. 8 godzin).
pieczenie
15 min
pieczenie
4. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz ok. 15 minut aż bułeczki zbrązowieją.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej