Przepis

wyrabianie
4 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Zagniataj kilka minut. Ciasto powinno mieć elastyczną konsystencję.
formowanie
2 min
formowanie
2. Wyłóż zagniecione ciasto na blat, uformuj z ciasta rulon i pokrój na 4 równe części. Z każdej części uformuj kulkę i ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
wyrastanie
400 min
wyrastanie
3. Przykryj je materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na noc (ok. 8 godzin).
pieczenie
15 min
pieczenie
4. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz ok. 15 minut aż bułeczki zbrązowieją.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

  • iwona 21 lipca 2018 o 09:01

    Wyszla tragedia, nie urosly i sa twarde jak kamien i biale jak snieg po 15 min pieczenia

  • Maciej 17 października 2014 o 11:19

    Witam.
    Wśród składników nie ma jajka. Jeśli nie dodawać do ciasta to co znim?

    • Śliwka 17 października 2014 o 11:37

      Już poprawiłam, dziękuję za informację:) Jajko nie jest wymagane w przepisie. Pozdrawiam

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej