Przepis

wyrabianie
3 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki aż stworzą jednolitą masę.
wyrastanie
480 min
wyrastanie
2. Wyłóż 30 centymetrową prostokątną foremkę papierem do pieczenia. Przełóż ciasto do foremki, uklep i przykryj materiałową szmatką. Odstaw w ciepłe miejsce na noc (ok. 8 godzin) do wyrośnięcia.
pieczenie
30 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Umieść foremkę w piekarniku i piecz ok. 25-30 minut aż chleb zbrązowieje. Wyjmij z foremki i wystudź na wyjętej z piekarnika kratce.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej