Brrr coraz zimniej! Szczególnie w mroźne dni warto na głowie nosić czapkę. Dzisiaj postanowiłam także ubrać cynamonowo-bananowe brioszki i nałożyć im z ciasta pompon.
Brioszki idalnie będą smakowały szczególnie na śniadanie!
mąka pszenna typ 650 400 g
cukier 50 g
jajko 1 szt.
białko 1 szt.
suszonych drożdży instant 5 g
letniego mleka 220 ml
banan 1 szt.
zimnego masła 50 g
cynamonu 1 łyżeczka
1 godz. 50 min.
Czas całkowity
1 godz. 30 min.
Czas wyrastania
20 min.
Czas wypieku
Zrobiłem i upiekłam.. stygną.. slinka cieknie
Super!
Masło kiedy dodajemy?
masłem smarujemy foremki..
Po pierwszych 3 minutach zagniatania, już to poprawiłam 🙂