Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

przygotowywanie składników
przygotowywanie składników
1. Białka ubijamy na sztywną masę.
mieszanie składników
mieszanie składników
2. Żółtka ucieramy z serkiem, przyprawami i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy z białkami i delikatnie mieszamy.
przygotowywanie wierzchu
przygotowywanie wierzchu
3. Blachę wykładamy pergaminem. Przekładamy po łyżce puszystej masy tworząc 6 chlebków w odstępach.
pieczenie
pieczenie
4. Chlebki wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy metodą-góra dół przez 15 minut w 150 stopniach.
Smakowita
Upieczone chlebki podajemy ze Smakowitą 4 ziarna.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 22 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 15 min