Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie

1. Suszone owoce posiekaj. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Ciasto powinno mieć elastyczną konsystencję i odchodzić od ręki. Od momentu jej uzyskania zagniataj 5 minut.

wyrastanie
180 min
wyrastanie

2. Prostokątną, 30-centymetrową foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Umieść ciasto w foremce i przykryj materiałową szmatką. Odłóż w ciepłe miejsce na ok. 2-3 godziny.

pieczenie
pieczenie

3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wsadź foremkę do piekarnika i piecz ok. 30 minut aż chleb zbrązowieje. Wyjmij z piekarnika i z foremki. Ostudź na wyjętej z piekarnika kratce.

Smakowita Owsiana
Wyobraź sobie delikatny smak owsa, idealnie kremową konsystencję i moc odżywczych ziaren.
Więcej o tym wariancie
Owies
Owies
Ziarno owsa jest bogate w wartości odżywcze – idealnie uzupełnia zdrową i zróżnicowaną dietę. Owies jest stosowany do produkcji popularnych wegańskich napojów roślinnych.
Dowiedz się więcej