Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie

1. Suszone owoce posiekaj. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Ciasto powinno mieć elastyczną konsystencję i odchodzić od ręki. Od momentu jej uzyskania zagniataj 5 minut.

wyrastanie
180 min
wyrastanie

2. Prostokątną, 30-centymetrową foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Umieść ciasto w foremce i przykryj materiałową szmatką. Odłóż w ciepłe miejsce na ok. 2-3 godziny.

pieczenie
pieczenie

3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wsadź foremkę do piekarnika i piecz ok. 30 minut aż chleb zbrązowieje. Wyjmij z piekarnika i z foremki. Ostudź na wyjętej z piekarnika kratce.

Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe, to rozkosz prosto z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Ziarna słonecznika
Ziarna słonecznika
Wyjątkowo smakowite ziarna o naturalnie orzechowym smaku, które dzięki prażeniu stają się bardziej intensywne.
Dowiedz się więcej