Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Suszone owoce posiekaj Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Ciasto powinno mieć elastyczną konsystencję i odchodzić od ręki. Od momentu jej uzyskania zagniataj 5 minut.
wyrastanie
180 min
wyrastanie
2. Prostokątną, 30-centymetrową foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Umieść ciasto w foremce i przykryj materiałową szmatką. Odłóż w ciepłe miejsce na ok. 2-3 godziny.
pieczenie
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wsadź foremkę do piekarnika i piecz ok. 30 minut aż chleb zbrązowieje. Wyjmij z piekarnika i z foremki. Ostudź na wyjętej z piekarnika kratce.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe, to rozkosz prosto z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej