Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Poszatkuj suszone pomidory. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki oprócz wody. Powoli zacznij dolewać wodę i zagniatać chleb. Zagniataj i dolewaj aż ciasto uzyska konsystencję ciepłej plasteliny i nie będzie przyklejało się do rąk. Od tego momentu zagniataj jeszcze kilka minut.
wyrastanie
150 min
wyrastanie
2. Prostokątną formę o długości 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Umieść ciasto w środku, uklep i przykryj materiałową szmatką. Odstaw formę w ciepłe miejsce na ok. 2,5 godziny, aby ciasto znacznie urosło.
pieczenie
25 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw wyrośnięte ciasto i piecz ok. 25 minut, aż chleb zbrązowieje. Odstaw do ostygnięcia.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej