Ostatnio niezwykle popularne są tak zwane "superfoods", produkty o niewiarygodnych właściwościach odżywczych, które traktowane są jak superbohaterowie w swoim fachu. Należy do nich między innymi komosa ryżowa, inaczej zwana quinoa. Jest bogata w witaminy, białko i składniki odżywcze, które są niezbędne dla naszego organizmu. A oprócz tego jest niezwykle pyszna.
Zakochałam się w komosie ryżowej już jakiś czas temu. Uwielbiam łączyć ją na przykład z sosem pomidorowym, lub jeść ją na śniadanie ugotowaną na mleku. Dodanie ją do chleba było już tylko kwestią czasu. I wyszło niezwykle dobrze.
Powiem szczerze, ten chleb jest niezwykle pyszny. Jest miękki, o delikatnym miąższu i chrupiącej skórce. Jedno wielkie "wow". A gdy dodać do tego właściwości odżywcze komosy ryżowej... czego chcieć więcej?:)