Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą suche składniki- mąkę, drożdże i sól. Dodaj puree z dyni i mleczko kokosowe. Zacznij zagniatać ciasto. W miarę zagniatania dolej tyle wody, aby ciasto było elastyczne i odchodziło od rąk. U mnie była to część podana w przepisie, ale może to zależeć indywidualnie od gęstości puree z dyni. Zagniataj jeszcze kilka minut.
wyrastanie
120 min
wyrastanie
2. Z ciasta uformuj kulę, ułóż ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zrób nożem krzyżyk na cieście. Odstaw do wyrośnięcia na ok. 2 godziny, przykryte materiałową szmatką.
pieczenie
30 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw ciasto i piecz ok. 30 minut aż lekko zbrązowieje. Odstaw chleb do ostygnięcia.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej