Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki oprócz wody. Powoli zacznij dolewać wodę i zagniatać ciasto. Dolewaj i zagniataj aż ciasto będzie jednolite. Od momentu uzyskania jednolitości zagniataj mocno jeszcze kilka minut.
wyrabianie
120 min
wyrabianie
2. Przełóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia 25 centymetrowej foremki. Uklep w formie i odstaw pod przykryciem szmatki na ok. 2 godziny w ciepłe miejsce.
pieczenie
30 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz chleb ok. 25-30 minut aż zbrązowieje z góry. Wyjmij z formy, odklej papier i odstaw do ostygnięcia na wyjętej z piekarnika kratce.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej