Przepis

wyrabianie
3 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i uformuj z nich rękami jednolitą masę.
wyrastanie
480 min
wyrastanie
2. Wyłóż 15 centymetrową foremkę papierem do pieczenia i umieść w niej ciasto. Uklep w formie. Odstaw na noc (co najmniej na 8 godzin). Ciasto powinno znacznie urosnąć.
pieczenie
40 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz 35-40 minut aż lekko zbrązowieje z góry, a po wsadzeniu w niego drewnianego patyczka, nie przyklei się do niego ciasto. Wyjmij z formy i papieru. Ostudź na wyjętej z piekarnika kratce (aby nie zaparzył się od dołu)
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej