Guacamole to pyszna pasta z awokado. Najpopularniejszym sposobem jej przygotowania jest rozgniecenie bardzo dojrzałego awokado i pomieszanie go z limonką (ja często używam też cytryny), czosnkiem i przyprawami. Popularne jest też miksowanie pasty z różnymi świeżymi ziołami, czy dodawanie do niej pomidorów. Takie właśnie lubię najbardziej, choć czasem zamiast wkroić pomidora do pasty, lubię po prostu położyć na nią kilka plasterków.
Wiele osób nie lubi awokado i trochę potrafię to zrozumieć. Samo w sobie bowiem jest raczej bez smaku, zupełnie mdłe i nijakie. Jednak już po posoleniu i dodaniu soku z limonki czy cytryny nabiera odpowiedniego charakteru. Można się od niego uzależnić!
Awokado lubi również zaskoczyć kulinarnie. Gdy jakiś czas temu przygotowałam brownie z awokado, okazało się że nadało ciastu wyjątkowej konsystencji. Na to samo liczyłam przygotowując na zakwasie chleb guacamole. No i miałam rację! Jest przepyszny i miękki!
nic z tego przepisu rozumiem
Przygotowanie tego chleba znacząco nie różni się od innych tego typu. Co wydaje się Pani niezrozumiałe, może uda mi się pomóc?