Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

wyrabianie
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i uformuj jednolite ciasto. Zagniataj chwilkę.
wyrastanie
wyrastanie
2. Wyłóż 30 centymetrową prostokątną foremkę papierem do pieczenia, umieść w niej ciasto i uklep. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 2 godziny.
pieczenie
pieczenie
3. Przed upływem tego czasu rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz ok. 25-30 minut. Wyjmij z foremki i papieru i wystudź na wyjętej z piekarnika kratce.
Smakowita
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 2 godz 25 min
Czas wyrastania: 2 godz
Czas wypieku: 25 min