Przepis

mieszanie składników
5 min
mieszanie składników

1. Wszystkie składniki łączymy w misce i ucieramy mikserem, aż do dokładnego połączenia.

przekładanie do formy
5 min
przekładanie do formy

2. Formę keksówkę smarujemy odrobiną masła, obsypujemy otrębami. Do formy przelewamy ciasto.

pieczenie
35 min
pieczenie

3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Chleb Dukana pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i dopiekamy jeszcze 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim chleb, jeszcze na 15 minut. Chleb Dukana wyjmujemy z piekarnika i wyciągamy z formy.

Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Rrzepak
Ziarna rzepaku
Rzepak to jedna z najważniejszych roślin oleistych występujących w Polsce. Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz pochodzeniu nazywany jest oliwą Północy.
Dowiedz się więcej