Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

mieszanie składników
mieszanie składników
1. Wszystkie składniki łączymy w misce i ucieramy mikserem, aż do dokładnego połączenia.
pieczenie
pieczenie
2. Formę keksówkę smarujemy odrobiną masła, obsypujemy otrębami. Do formy przelewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Chleb Dukana pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i dopiekamy jeszcze 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim chleb, jeszcze na 15 minut. Chleb Dukana wyjmujemy z piekarnika i wyciągamy z formy.
Smakowita
Ocena czytelników: 0.86 z 28 ocen
Czas całkowity: 38 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 35 min