Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj wszystkie składniki w misce i uformuj rękami aż stworzą jednolitą, lepką masę.
wyrastanie
360 min
wyrastanie
2. Odstaw miskę w ciepłe miejsce pod przykryciem szmatki na ok. 4 godziny. Ciasto powinno urosnąć. Przenieś ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia 30-centymetrowej foremki i uklep w formie. Odstaw w ciepłe miejsce jeszcze na ok. 2 godziny. Ciasto znowu powinno urosnąć.
pieczenie
30 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz ok. 30 minut. Wyjmij chleb z piekarnika, z foremki i z papieru i odstaw na wyjętej z piekarnika kratce do ostygnięcia. Krój po pełnym wystygnięciu.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej