Bułeczki z owocami
Trwa sezon na jagody, porzeczki, maliny, grzechem byłoby z nich wszystkich nie korzystać! Oprócz codziennego podjadania owoców, miksowania z nimi koktajli, polecam też przemycić je do drożdżowych bułeczek.
Przygotowałam przepis na bazie którego upieczecie nie tylko jagodzianki, ale także porzeczkówki i inne wersje smakowe. Możecie zatem jako farsz wybrać dowolne owoce 🙂
Jeśli chodzi o wierzch bułeczek, przed pieczeniem wystarczy je posmarować białkiem. To w zupełności wystarczy, aby były piękne i rumiane. Jeśli macie jednak ochotę na szaleństwo to możecie jeszcze je posypać kruszonką, polukrować lub oprószyć cukrem pudrem.
Smak bułką się toczy
Opisane przeze mnie bułeczki oferują niezliczone możliwości ich ulepszania. Można do nich dodać różne owoce, by uzyskać słodszą wersję, idealną na rozpoczęcie dnia. Jako kolejny przepis na bułki polecam upiec te bułeczki dyniowe, które oprócz doskonałego smaku po prostu wyglądają przepięknie! A może przy następnej okazji będziecie chcieli wypróbować te nocne bułeczki cebulowe, które nie tylko „same się robią”, ale też mają domowy smak z charakterem.
Pochwalcie się swoimi bułeczkami
Czy macie swoją ulubioną wersję bułeczek z owocami? A może eksperymentowaliście z nietypowymi składnikami, które zmieniły je w coś zupełnie nowego i ekscytującego? Jeśli coś w opisanym przeze mnie przepisie nie jest jasne albo po prostu chcecie o coś dopytać, piszcie śmiało! Każdy komentarz jest dla mnie cenną informacją i sprawia mi przyjemność 🙂
Wasze komentarze