Dodawanie do ciasta na bułeczki podsmażonej cebulki czy ziół pewnie nikogo nie zaskoczy. Ciekawa jednak jestem, czy dodatek kalafiora w bułeczkach będzie mógł zaintrygować czytelników.
Od czasu do czasu lubię upiec kalafiora z aromatycznymi dodatkami. Zyskuje on wtedy zupełnie nowego smaku i świetnie sprawdza się np. w sałatkach.
Ostatnio zostało mi trochę upieczonego kalafiora w kurkumie, więc postanowiłam go drobno pokroić i dodać do ciasta na bułeczki.
ooo, intryguje!
czego można by użyć zamiast sosu sojowego lub czy można go pominąć?
pozdrawiam i życzę nowych ciekawych pomysłów!
Można sos sojowy pominąć, zastąpić ewentualnie octem balsamicznym. Kalafiora można zamarynować w miodzie i oliwie i innych przyprawach niż kurkuma np. w oregano czy słodkiej papryce. Możliwości jest wiele, sposób przygotowania podobny 🙂