Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Przygotuj smoothie. Zmiksuj w blenderze składniki i dolej tyle wody, aby miało konsystencję gęstego koktajlu. Pomieszaj wszystkie składniki na chleb i wymieszaj ciasto łyżką aż osiągnie jednolitą konsystencję. Ciasto powinno być raczej lepkie.
wyrastanie
480 min
wyrastanie
2. Wyłóż papierem do pieczenia 25 centymetrową foremkę. Przenieś ciasto do foremki, przykryj materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na noc (ok. 8 godzin).
pieczenie
45 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz chleb ok. 45 minut aż po wsadzeniu w niego drewnianego patyczka nie przyklei się do niego ciasto.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

  • Kamila 20 kwietnia 2018 o 22:11

    Czy smoothie trzeba podgrzać zanim się je doda do ciasta,czy wlewamy zimne?

  • Monika 23 marca 2014 o 15:07

    Patrzę na wasze wynalazki i oczom nie wierzę, że można na takie pomysły wpaść:)))))Czy którejś z Was kiedyć jakiś wypiek się nie udał? Na zdjęciach wszystkie wyglądają zjawiskowo, czego bardzo zazdroszczę.

    • Śliwka 24 marca 2014 o 10:17

      Czasem się nie udają, ale wtedy pracujemy nad przepisem aż się uda:) Dziękujemy z miłe słowa i pozdrawiamy.

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej