Wydawałoby się, że żeby usatysfakcjonować wymagające podniebienia trzeba nieskończonej liczby łączących się w jeden smakowy bukiet składników. Okazuje się, że obserwując kulinarne trendy można dojść do wniosku, że dla wielu najbardziej satysfakcjonującym śniadaniem jest tost w cukrze cynamonowym. Trudno się dziwić, bo właściwie czego więcej potrzeba do szczęścia?
Ja poszłam trochę dalej, tradycyjnego tosta zamieniłam na cynamonowe od początku bułeczki. Każda z nich obsypana jest aromatycznym cukrem i idealnie sprawdzi się jako śniadanie popite poranną kawą.
Jeśli ktoś z Was wciąż nie wierzy, że wypiekanie domowych bułek jest niemożliwie trudne, przeczytajcie przepis, a później spróbujcie tego w domu.
Jest napisane zeby roztrzepać białko a posmarować żółtkiem, to co z tym białkiem?
Dlatego, że to stary przepis i był przenoszony na nową stronę, gdzie wprowadziłam poprawki. Widocznie nie dostrzegłam tego szczegółu. Proponuję jednak wybrać białko 🙂
są super! tylko wyrosły olbrzymie… 😀
Dodałam paczkę żurawiny nasączoną wrzątkiem i wyszły pysznie!
Czy można dać drożdży świeże, gdyż w mojej mieścinie niestety nie ma suszonych.
Oczywiście. 1 łyżeczka drożdży suszonych to ok. 12 g drożdży świeżych. Tutaj więc proszę dodać nieco mniej niż 20 g drożdży świeżych. Proszę jednak wcześniej rozpuścić je w części ciepłej wody przewidzianej do przepisu, aby je „uaktywnić”. Pozdrawiam
Są super proste i super smaczne (:
Bardzo się cieszę i pozdrawiam:)
Ate drożdże to świeże czy instant?
Suszone. Juz poprawiam!