Przepis

przygotowywanie składników
3 min
przygotowywanie składników

1. Białka ubijamy na sztywną masę.

mieszanie składników
3 min
mieszanie składników

2. Żółtka ucieramy z serkiem, przyprawami i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy z białkami i delikatnie mieszamy.

przygotowywanie wierzchu
1 min
przygotowywanie wierzchu

3. Blachę wykładamy pergaminem. Przekładamy po łyżce puszystej masy tworząc 6 chlebków w odstępach.

pieczenie
15 min
pieczenie

4. Chlebki wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy metodą-góra dół przez 15 minut w 150 stopniach.

Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

  • Hania 21 stycznia 2024 o 10:07

    czy będzie opcja drukowania przepisu ?? bardzo by to ułatwiło …

  • Janina 21 marca 2021 o 09:21

    Chlebek bez chleba! 🙂 (bez ziarna, mąki) ciekawe… znaczy placuszki chlebopodobme.

  • Anna 12 marca 2020 o 00:01

    Przepis prosty wykonany. Trzeba koniecznie spróbować zrobić. Ze składu widać że to wartościowy chlebek smaczny.Mój pomysł. Można upiec bez ziół i podawać z dżemem, marmoladą, miodem, czekoladą. Smacznego.

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Rrzepak
Ziarna rzepaku
Rzepak to jedna z najważniejszych roślin oleistych występujących w Polsce. Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz pochodzeniu nazywany jest oliwą Północy.
Dowiedz się więcej