Cynamonowo-bananowe brioszki
Brrr, coraz zimniej! Szczególnie w mroźne dni warto na głowie nosić czapkę. Dzisiaj postanowiłam także ubrać cynamonowo-bananowe brioszki i nałożyć im z ciasta pompon. Brioszki idalnie będą smakowały szczególnie na śniadanie!
Amatorów brioszek zachęcam do zajrzenia do przepisu na cytrynowe brioszki, które kuszą swym wyglądem i aromatem. Smakowita propozycja dla tych, którzy cenią sobie zrównoważone połączenie delikatności i intensywności smaku. To okazja, aby delektować się wyjątkowymi smakami cytryny w formie eleganckich i lekkich wypieków.
Rada przed pieczeniem brioszek:
- brioszki najłatwiej upiec w formie na muffiny i podawać, gdy są jeszcze lekko ciepłe
Inne przepisy na bułeczki domowe
Dla fanów mocniejszych smaków mam przepis na bułeczki serowo-cebulowe. Zupełnie inne dodatki, ale równie prosta receptura i domowe pieczywo gotowe. A może teraz skusicie się na słodki wypiek jak wianuszki cynamonowe z bananem? Są słodkie i pyszne. Polecam, też jako sposób na niemarnowanie żywności przez wykorzystanie bananów. A jeśli lubicie fantazyjne kształty, to zróbcie te najpiękniejsze bułeczki dyniowe.
Dajcie znać w komentarzu, jak wyszły Wam bułeczki! A jeśli macie jakieś pytania o domowe sposoby na pieczenie chleba – chętnie pomogę 🙂
Zrobiłem i upiekłam.. stygną.. slinka cieknie
Super!
Masło kiedy dodajemy?
masłem smarujemy foremki..
Po pierwszych 3 minutach zagniatania, już to poprawiłam 🙂