Forma do muffinów daje tyle możliwości! Poza tradycyjnymi, przeznaczonymi do niej wypiekami, idealnie nadaje się do wyrastania dla okrągłych bułeczek. Wystarczy chwila „leżakowania” i ciasto pięknie wypełnia całą przestrzeń.
Dzisiaj postawiłam na słodkie bułeczki, z lekką nutką kardamonu, który dodaje im nietypowego smaku. Polecam każdemu, bo są bardzo proste i pyszne (szczególnie jeszcze ciepłe).
Mufinki wyszły pyszne! Zjedliśmy jeszcze ciepłe, nie zostało nawet oruszynki:) Wyszło mi 11 małych babeczek. Kardamon daje genialny posmak, o wiele ciekawszy od cynamonu!POLECAM
Mimo dzisiejszych upałów upiekłam z ciekawości bułeczki z kardamonem. Zresztą dziś było wszystko jedno czy to kuchnia czy na dworze. Ale wracając do bułeczek. Formę muffinkową mam na 6 szt, więc z wygody zrobiłam 12 szt, wyszły mini bułeczki, przepyszne. Smak słodki z nutką ostrego smaczku. Dobre są na ciepło, dobre są z samym masłem oraz z masłem i żółtym serem. To się nazywa łakomstwo. Ale musiałam wypróbować . Polecam niezdecydowanym. Na pewno do nich wrócę, tylko nie wiem kiedy, bo chciałabym wypróbować wszystkie przepisy. Czy to mi się uda zobaczymy. Przepis idzie do mojego zeszytu, bo może wcześniej mi się zachce tych bułeczek. Pozdrawiam 🙂
Bardzo dobry przepis co prawda, nie odważyłam się jeszcze na kardamon ( zastąpiłam go cynamonem) i wyszly przepyszne. Następnym razem zaryzykuję, pozdrawiam serdecznie 🙂