Nabrałam ochoty na szybkie i delikatne bułeczki. Miałam pod ręką trochę pomidorków koktajlowych, więc postanowiłam przemycić je do ciasta. Aby je zabarwić na czerwono dodałam jeszcze koncentrat pomidorowy, a dla aromatu suszone zioła. Bułeczki wyszły świetnie, idealnie na piknik, ale także śniadanie.
Skoro cenisz śródziemnomorskie smaki, to mam dla Ciebie też prosty przepis na pomidorowy podpłomyk z patelni. To alternatywa dla tradycyjnego pieczywa i sposób na wprowadzenie do domowej piekarni aromatu pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią. A do tego nie trzeba włączać piekarnika!
A jeśli masz pytania, to zadaj je w komentarzu pod przepisem. Możesz też napisać, jak smakowały Twoje domowe wypieki 🙂
Tosiu, wyparowała woda z listy składników 😉 Dawno ich nie piekłam, dziś naszła mnie ochota i dałam wg siebie 220ml.
200 ml 🙂
Wyszły bardzo dobre. Ja zawinąlem parówki w to ciasto i wyszla wspaniała przekąska.
Moje pierwsze podejscie ciekawe co to bedzie:)
Moje bułeczki wyszły świetnie. Kolej na bułeczki z innej mąki. Dziękuję za przepis.
No coś nie poszło. W sumie nie pierwsze moje bułki to były, ale jakoś tak trzymałam się kurczowo przepisu a trzeba było zrobić nieco po swojemu 🙂 Rodzinie mimo wszystko smakowały i mam zrobić jeszcze, więc potrenuję.
Ciasto mimo długiego wyrabiania ciągnące i klejące. Za cholerę nie szło uformować bułek. Wyszły mi raczej placki. Co zrobiłam źle? Trzymałam się przepisu dość skrupulatnie.
Nie byłam z Panią w kuchni, ale jak się nie da uformować bułek to zazwyczaj wina zbyt luźnego ciasta. Może coś przy odmierzaniu poszło źle? Zawsze też na etapie wyrabiania warto wyczuć ciasto, jak za rzadkie to dajemy więcej mąki 🙂
PYYYSZNE!!! Mocno pomidorowe ?
wspaniałe bułeczki 🙂 Na pewno są pyszne, przepis brzmi świetnie 🙂