Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy koncentrat, pokrojone w paseczki pomidorki, drożdże, sól. Wlewamy letnią wodę i wyrabiamy ciasto, aż stanie się elastyczne.
wyrastanie
60 min
wyrastanie
2. Zostawiamy je pod przykryciem na godzinę w ciepłym miejscu.
drugie wyrastanie
30 min
drugie wyrastanie
3. Ciasto dzielimy na części, skrapiamy dłonie oliwą i formujemy okrągłe bułeczki. Ustawiamy je w odstępach na blasze wyłożonej pergaminem, przykrywamy na 30 minut.
pieczenie
15 min
pieczenie
4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, bułeczki pieczemy przez 15 minut. Studzimy na kuchennej kratce.
Ocena czytelników: 5 z 2 ocen
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej