Przepis na chleb Dukana
Dziś chcę Wam zaprezentować przepis na chleb Dukana. To naprawdę dobre pieczywo – niezależnie od tego, czy jesteście na diecie, czy nie. Mowa o chlebie otrębowym – pełnym wartościowych składników i niezwykle prostym w przygotowaniu. Potrzebujecie tylko godziny, aby cieszyć się jego smakiem.
Dieta Dukana
Na tę dietę natknęłam się trochę przypadkowo. Zyskała ona ogromną popularność na całym świecie, dlatego byłam ciekawa, na czym polega. Ta, wprowadzona przez francuskiego lekarza, Pierre’a Dukana, metoda odchudzania skupia się na wysokobiałkowym planie żywieniowym, który obiecuje nie tylko utratę wagi, ale i jej utrzymanie na długi czas. Niezależnie jednak od tego, czy planujecie być na diecie, warto czasem poszukać odmiany w kuchni i zdrowej alternatywy dla codziennych przyzwyczajeń.
Szukasz innego pomysłu na dietetyczne pieczywo? Może chrupkie marchewkowe? Albo chleb Dukana na drożdżach? Bo ten przepis opiera się na proszku do pieczenia i sodzie.
Dlaczego warto wypróbować przepis na chleb Dukana?
Ten chleb to prawdziwy game changer dla osób na diecie Dukana. W pierwszej fazie diety, kiedy lista dozwolonych produktów jest bardzo ograniczona, każdy nowy przepis to małe odkrycie. A chleb otrębowy Dukana to nie tylko zdrowa alternatywa dla tradycyjnego pieczywa, ale też doskonały sposób, aby urozmaicić dietetyczne menu.
Jego główny składnik otręby jest bogaty w błonnik, co pomaga w trawieniu i zapewnia uczucie sytości na dłużej. Właśnie dlatego chleb otrębowy Dukana może stać się ulubieńcem nie tylko osób będących na diecie. Myślę, że ten delikatny, lekko orzechowy smak z powodzeniem podbije serca wszystkich, którzy go spróbują. To doskonała propozycja dla tych, którzy szukają zdrowszych alternatyw dla tradycyjnego pieczywa, chcą zredukować ilość węglowodanów w swojej diecie lub po prostu lubią eksperymentować w kuchni. Możecie za każdym razem dodawać do niego różne przyprawy: kminek, paprykę mieloną, czosnek czy suszoną cebulę. Będą się fantastycznie komponować i wzbogacać smak.
Możecie też oczywiście sprawdzić inne moje pomysły np. na chleb orkiszowy z ziołami, chleb pszenny z papryką, czy razowiec na zakwasie. Na pewno znajdziecie coś dla siebie!
Podzielcie się swoją opinią
Czy przepis na chleb Dukana zmienił Wasze spojrzenie na dietetyczne pieczywo? Zachęcam Was do zostawienia komentarza poniżej. Wasze doświadczenia i pomysły są dla mnie niezwykle cenne. Razem możemy odkrywać nowe smaki i inspirować się nawzajem.
Zapraszam do komentowania i dzielenia się własnymi doświadczeniami!
Chleb wychodzi kapitalny!!! Ja dodaję mniej soli a zamiast sody dodaję 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ale i tak chleb wychodzi cudowny. Bardzo dziękuję za przepis! 🙂
Z przepisu korzystałam już kilkukrotnie. Chlebek wychodzi rewelacyjny. Za każdym razem dodaje do niego różne przyprawy. Kminek paprykę czosnek czy suszoną cebulę, fantastycznie się komponują. Cieszę się że trafiłam na ten przepis bo przygotowanie to 5 minut roboty i jedna brudna miska, czego chcieć więcej. Pozdrawiam serdecznie
Chlebek pyszny własnie wyjęłam z piekarnika , dodałam jeszcze pestek słonecznika mniam
Super, cieszę się, że przepis się przydał 🙂
upiekłam dzisiaj chleb.Jem na śniadanie 3 małe kromki, czy to nie za dużo na 1 dzień.Proszę odpiszcie,czy po nim nie utyję.
Niestety nie jestem dietetykiem, piszę jedynie przepisy na domowy chleb, więc nie czuję się upoważniona, aby podpowiadać w tym temacie. Może ktoś z czytelników na diecie Dukana podpowie?
mozna prosic o makroskladniki w 100g taakiego chleba?
Ten chleb będzie miał więcej niż 100 g, skoro jeden z jego składników tyle waży.
Aby upiec większy chleb, wystarczy pomnożyć składniki np. razy 2.
Czyli np. 16 łyżek otrębów owsianych, 8 łyżek otrębów pszennych, 6 jajek, 200 g twarogu itd.
Pozdrawiam.
przepis ten najbardiej zblizony jest do plackow dukana, placki robilem codziennie, clebek raz na czterry dni po dluzszym stosowaniu , polowe otrab owsianych zastapilem platkami owsianymi resszta bez zmian,tak stosuje, ten chlebek a wczesniej placki pozwolily mi na zmniejszenie lekarstw przeciwcukrzycowych ,i innych. jesze raz dziekuje , jan .
Witam
I wypróbowałam ten przepis z drożdżami (dziękuję za przepis z drożdżami ale nie mam czasu szukać mleka w proszku odtłuszczonego) jest prostszy a chleb wyszedł super. Wyrzuciłam sodę i proszek do pieczenia, a dodałam drożdże i 3 łyżki dodatkowe otrębów (ponieważ po rozpuszczeniu drożdży nawet w małej ilości wody konsystencja zrobiła się za rzadka)
dziękuję i pozdrawiam
Witam.
Rozumiem, czy modyfikacja przepisu się udała? Mam nadzieję, że tak 🙂
Czy uwzględniła Pani dodatkowy czas do wyrastania ciasta drożdżowego?
Pozdrawiam.
Witam
Chleb wychodzi super, jedyny mankament to ta soda, czuć ją strasznie. Próbował ktoś zamiast sody i proszku dać drożdże. A jak wyszedł tym co dali podwójną ilość proszku ?
Witam.
Proszę w takim razie spróbować przepisu na chleb dukana na drożdżach https://smakowitychleb.pl/chleb-dukana-na-drozdzach/
Pozdrawiam!
Chlebek baardzo smaczny i idealnie uzupełnia dietę dukana, gdzie zabronione jest zwykłe pieczywo. Jedyny mankament – to aromat zapachowy karmy dla kota(jakby Whiskas) albo dla rybek. Macie jakiś pomysł, by ładniej troszkę pachniał? 🙂
Ten specyficzny zapaszek może wynikać z dodatku sody oczyszczonej, z samym proszkiem do pieczenia powinno wyjść bezzapachowo 🙂
Dziękuję bardzo, jutro upiekę próbnie bez sody, albo z jej mniejszą ilością 🙂
przepraszam chodziło mi o łyżeczke soli ,chlebek spoko ale strasznie sołony myśle że szczypta by wystarczyła,następnym razem tak zrobie ale dzieki za przepis 🙂
Kwestia ilości soli jest sprawą gustu. Dla osób, które nie używają soli w kuchni to będzie sporo. Dla mnie 1/2 lub cała łyżeczka jest minimum, aby chleb miał smak. Dla niektórych będzie to wręcz za mało.
Najlepiej dostosować ilość do swojego smaku. Pozdrawiam 🙂
łyżka soli to chyba przesada ?
Łyżeczka mała 🙂
podaje kalorycznosc chleba otrebowego
chleb po upieczeniu wazyl 420g.
3 jajka-150g 208,5 kal.
90g-otreby razem 308,0 kal
100g twarog chudy 86,0 kal.
80g jogurt 36,0 kal.
razem 420g chleba 638,5 kal.
kalorycznosci proszku sody nie uwzglednilem.
100g. chleba – 152,0 kal,
jan.
napisalem komentarz byl i go niema dlaczego. co zrobilem nie tak. jan.
Witam serdecznie.
Wszystkie komentarze dotarły, po prostu przed publikacją muszę je zaakceptować, a nie zdążyłam tego zrobić wcześniej.
Cieszę się, że chleb się udał i smakuje.
Pozdrawiam!
Witam, mój chlebek właśnie się studzi:) Jestem w I fazie diety Dukana i bardzo brakowało mi pieczywa więc ślicznię dziękuje i pozdrawiam:)
Ps. Soli na pewno w nim nie brakuje 😉
Witam serdecznie.
Mam nadzieję, że będzie smakował.
Też uważam, że na tak mały chleb łyżeczka soli jest wystarczająca.
Pozdrawiam 🙂
zdecydowanie za dużo soli na tę porcję, dałam wg przepisu i nie dało się tego w ogóle zjeść, chleb grubo przesolony
Na pewno dała Pani łyżeczkę, a nie łyżkę? Może soli Pani mało w kuchni? Łyżeczka to raczej normalna ilość soli jak na porcję chleba i do tej pory nikt nie zgłaszał, że wychodzi za słony.
Jak widać to kwestia gustu. Pozdrawiam.
Chlebek przepyszny 🙂 polecam na prawdę 🙂
Super chlebek! Jestem na dukanie i dzięki temu wypiekowi jem normalne kanapki!
Dzięki za przepis.
W takim razie polecam też przepis na Chleb Dukana w wersji drożdżowej https://smakowitychleb.pl/chleb-dukana-na-drozdzach/
Pozdrawiam.
Dzięki Tosiu – wypróbuję i dam znać:-)
Na razie wstawiłam do piekarnika 5 lub 6 chleb z przepisu powyżej.
Aha – drobna modyfikacja ode mnie: 1 łyżeczka proszku do pieczenie i tylko 1/3 sody –
za bardzo ją czułam.
2 kromki dziennie
Cześć,
Chleb jest dobry, tylko moje pytanie to w jakich ilościach można spożywać ten chleb w 1fazie diety?
Cześć.
Niestety nie potrafię pomóc, nie jestem dietetykiem i nigdy nie byłam na tej diecie, znam tylko jej podstawowe zasady. Może ktoś z czytelników pomoże?
Pozdrawiam.
Dzięki za przepis, myślę, że dzisiaj lub najpóźniej jutro w moim domku zapachnie tym chlebkiem.
Pozdrawiam
Dodka
Trzymam kciuki za udany wypiek 🙂
Pozdrawiam.
Chlebek pyszny!!! Gdy pierwszy raz go piekłam dokładnie wg przepisu to tak: zbyt krótki czas pieczenia i nie dopiekł mi się w szczególnośći spód choć z wierzchu wygladął na upieczony a po drugie zbyt duża ilość proszku do pieczenia i sody ponieważ wyczuwalna w smaku.Natomiast drugim razem zwiekszyłam czas pieczenia do 50min 180 C z termoobiegiem i zmiejszyłam o połowe ilość proszku i sody,dodatkowo dodałam ziaren słonecznika i dyni i wyszedł super.Polecam
Witam serdecznie.
Zawsze powtarzam, że każdy piekarnik jest inny, dlatego u jednych chlebek ten się może upiec szybciej, u innych wymaga więcej czasu. Dobrze, że wyczuła Pani swój piekarnik i udało się go upiec odpowiednio.
Jeśli chodzi o posmak proszku, to zazwyczaj soda ma ten specyficzny smaczek, który nie każdemu odpowiada. Proponuję sodę zastąpić samym proszkiem (można je stosować zamiennie, efekt podobny).
Pozdrawiam serdecznie i życzę kolejnych udanych wypieków.
witam,mam pytanko czy do tego chlebka moge dodac 2 lyzeczki sody,zamiast proszku do pieczenia? dziekuje pozdrawiam
Witam serdecznie.
Tak, przy tym przepisie można śmiało używać proszku do pieczenia z sodą zamiennie, mogą być 2 łyżeczki sody, albo 2 łyżeczki proszku do pieczenia lub 1:1.
Życzę udanych wypieków!
witam chlebek wyśmienity nie tylko dla tych którzy są na DUKANA.Smakuje również mojej córce, która jest niejadkiem ten chlebek bardzo polubiła
Witam.
Bardzo się ciesze, że smakuje nie tylko „dukanowcom”, ale także Pani córce.
Pozdrawiam serdecznie i zachęcam też do wypróbowania innych przepisów.
Wlasnie grzebie w necie w poszukiwaniu wartosci (bialko,tluszcz, weglowodany) tego chleba i znow tutaj trafilam. Jak juz pisalam pieke ten chlebek juz dosc dlugo i NIGDY mi sie nie zdarzylo , zeby sie nie udal.Przygotowanie polega poprostu na wymieszaniu skladnikow suchych z mokrymi, ktore uprzednio dokladnie miksuje, na koncu dodaje piane z bialek i wymieszane dodatki ziarna i ziola.Wszystko razem z posprzataniem po robocie trwa 20 min. Wyprobowalam juz wiele przepisow na rozne chleby np migdalowy z mielonych mgdalowych, z mielonego ziarna slonecznika, ale ten w smaku najbardziej przypomina „normalny” chleb, pozatym ze wzgledu na to m,ze jego skladnikiem jest gloenie blonnik (otreby)doskonale dziala na przemiane materii, doslownie jak miotla, a to przy odchudzaniu tez wazne!
Pozdrawiam wszystkie Panie z pogranicza niemiecko-holenderskiego
ciekawa strona
MI CHLEB Z TEGO PRZEPISU WYSZEDŁ MASAKRYCZNY, NIE DAŁO SIĘ TEGO ZJEŚĆ
Chleb Dukana różni się w od tradycyjnego chleba smakiem, ponieważ jest pieczony z otrębami, a nie mąką. Nie każdemu odpowiada ten smak, ale wielu osobom smakuje. Kwestia gustu.
Pozdrawiam.
bez drożdzy wyrośnie mi ten chleb?
To jest taki szybki chlebek, on nie musi leżakować, bo wyrosnąć, bo pieczony jest na sodzie i proszku do pieczenia, dlatego rośnie w piekarniku.
Na stronie znajduje się też przepis na chlebek Dukana (podobny), ale na drożdżach https://smakowitychleb.pl/chleb-dukana-na-drozdzach/
Pozdrawiam 🙂
dzięki wielkie 😉 ale chyba i tak upiekę chleb dukana z Pani przepisu, i zrobię to jutro :)) Mam nadzieję, że mi wyjdzie. A czy mogę dodać kilka suszonych śliwek do środka? Będą drobniutko pokrojone…
a jeśli chcę zrzucić kilka kg, raptem 4kg, i nie jestem na diecie dukana, tylko po prostu nie chcę jeść zwykłego chleba ze sklepu, który nie wiadomo co ma w sobie, to mogę zjeść spokojnie ten chlebek dukana? jest mniej kaloryczny od tego zwykłego?
Oczywiście, w takim wypadku może go Pani upiec, ale ponieważ nie jest on pieczony na mące to bardzo różni się w smaku od klasycznego chleba.
Na Pani miejscu chyba bym po prostu ograniczyła ilość pieczywa lub wybierała żytni razowy, orkiszowy, albo z mąką razową/pełnoziarnistą, unikając samej mąki pszennej.
Przykładowe takie chlebki to https://smakowitychleb.pl/chleb-wieloziarnisty-z-jablkiem-i-zurawina/ chleb wieloziarnisty z otrębami, https://smakowitychleb.pl/chleb-graham/ Chleb graham, https://smakowitychleb.pl/buleczki-fitness/ bułeczki fitness, chleb orkiszowy https://smakowitychleb.pl/orkiszowy-chleb-z-gruszka-i-orzechami-2/, czy chleb żytni drożdżowy (chociaż polecam najbardziej na zakwasie) https://smakowitychleb.pl/chleb-zytni/.
ale na pewno lepiej jeśc taki chlebek od takiego zwykłego?
Jeśli jest się na diecie Dukana to tak, bo nie można w niej spożywać mąki potrzebnej do wypieku tradycyjnego chleba.
Jeśli natomiast zależy Pani po prostu na zdrowym chlebie to polecam np. chleb żytni razowy na zakwasie 🙂
a ile taka kromeczka ma kcal?
Przykro mi, ale nie mam zielonego pojęcia, bo interesuję się gotowaniem i pieczeniem chleba. Niestety nie znam się na dietach i obliczaniu kalorii. Może ktoś z czytelników będzie potrafił pomóc i odpowiedzieć?
Pozdrawiam.
Przepraszam ,pomylka adres do bloga wpisalam z pamieci i pomylilam sie .
Ten jest prawidlowy
http://mojepasjekrakow.blogspot.de/
Kochani! trafilam tu przez przypadek i moze potrafie odpowiedziec na kilka z Waszych pytan bo ten chlebek pieke juz od dluzszego czasu.To super alternatywa jezeli sie unika weglowodanow.Pieke go wg podobnego przepisu , ktory znalazlam na blogu http://www.mojepasje.com z polowy podanych skladnikow wychodzi foremka keksowka, starcza nam ten chlebek na 4-5 dni (dwie osoby ) i im starszy tym lepszy.Ja dodaje ziarna dyni,slonecznika ,sezamu,siemie lniane i suszone ziola takie jak czosnek niedzwiedzi, koper majeranek, prazona cebule .Wszystkie dodatki mieszam razem i dodaje do chleba 5-6 lyzek. Dodatek sody napewno nada chlebkowi wiekszej pulchnosci , ja pieklam tylko na proszku. Tylko zastanawia mnie ten krotki czas pieczenia ??? Ja moj pieke w piekarniku z termoobiegiem ok 90 min w 180°C.
Dziękujemy za komentarz, Pani wskazówki na pewno będą pomocne dla wielu osób 🙂
Z podanych proporcji w przypadku tego chlebka zdecydowanie 45 minut pieczenia wystarczyło.
Pozdrawiam .
Dziekuje Tosiu, Nie spodziewalam sie, ze tak szybko odpowiesz. Fajna masz strone. Duzo cennych przepisow. Moze sie jeszcze odezwe w razie potrzeby. Pozdrawiam cie mocno jeszcze raz. Troche z daleka, bo z Belgii 😀
Akurat usiadłam przy komputerze, gdy zobaczyłam nowy komentarz, stąd ekspresowa odpowiedź!
Dziękuję i zachęcam do eksperymentowania z naszymi przepisami, w razie problemów proszę pytać.
Pozdrawiam z Gdyni 🙂
Tosiu, a ile tego proszku dodac, gdy nie chce dodawac sody? 2 lyzeczki?
I odwrotnie ile dodac sody jak nie chce dodawac proszku, bo w sumie jak pisalas w komentarzach to wszystko jedno czego dodasz, chociaz wydaje mi sie, ze proszek jest slabszy od sody. Ma chyba jakies domieszki, dlatego zastanawiam sie ile sody dodac w wariancie z soda a ile proszku z samym proszkiem.
Pozdrawiam, ladny chlebek:)
Witam.
Mimo, że proszek wydaje się słabszy od sody to ilość dajemy taką samą, czyli jeśli chcesz zrezygnować z sody to dodajesz 2 łyżeczki proszku do pieczenia lub na odwrót. Chlebek powinien wyjść jak należy 🙂
Pozdrowienia!
rewelacja ,dzisiaj upiekłam……pyszny*dziękuję
Cieszę się, smacznego 🙂
Witam. Chciałam zapytać czy ten chlebek można jeść już w pierwszej fazie diety i ile kromek dziennie, jest super wyszedł mi identyczny jak na zdjęciu.
Witam.
Odpowiedź na to pytanie znajduje się w komentarzach wyżej, warto poczytać. Ja niestety nie jestem ekspertem od tej diety, więc nie chciałabym wprowadzać w błąd. Cieszę się, że chlebek wyszedł 🙂
czy można jeść ten chleb w pierwszej fazie?
Witam.
Nie jestem ekspertem od tej diety, a co więcej nigdy na niej nie byłam. Pytałam się jednak znajomej osoby, która na diecie Dukana jest i powiedziała mi, że można taki chleb jeść już w pierwszej fazie. Ja jednak nie mam pewności, więc nie ręczę za tę informację.
Pozdrawiam.
a co myslisz o tym aby dodać do niego tabliczke czekolady? było by to zjadliwe czy raczej nie? xD
Przepraszam, nie zauważyłam wcześniej pytania. Nie wiem, czy czekolada jest wskazana w diecie Dukana, ale myślę, że jakby dodało się trochę posiekanej gorzkiej czekolady lub kakao, to by było ok.
ile taki chlebek może stać zanim będzie zjedzony? co się z nim stanie potem wyschnie?
U mnie został zjedzony szybko, więc nie sprawdziłam tego w praktyce. Ze względu na fakt, że nie jest on upieczony na zakwasie, ani na drożdżach to myślę, że można go potraktować trochę jak ciasto. Przypuszczam, że do 3 dni na pewno, można też spróbować trzymać go w lodówce 🙂
a czy jesteś w stanie określić ile z takiego jednego bochenka wyjdzie kromeczek?
Hm, trudno teraz oszacować, piekłam ten chlebek już jakiś czas temu. Powiedzmy, że kilkanaście, może ok. 15.
chleb wygląda super ale czy jesteś pewna że można go jeść w I fazie dukana?
Witam.
Tak mi powiedziała osoba, która była na tej diecie, ale przyznam szczerze, że osobiście na temat samej diety wiem niewiele, więc nie chciałabym skłamać. Na pewno jest on wskazany przy diecie Dukana, ale nie mam pewności, czy już od I fazy.
Pozdrawiam.
dziekuje za podpowiedz:)
witam czy soda jest konieczna ? czy nie musze jej dodawac
Może Pani sodę zastąpić proszkiem do pieczenia, jednak jeden z tych składników jest potrzebny do użycia w przepisie, ponieważ są to środku „spulchniające” i zastępują tutaj drożdże. Soda lub proszek sprawiają, że chleb urośnie podczas pieczenia.
Pozdrawiam i życzę udanego wypieku 🙂
witam serdecznie, czy ktoś mógłby mi przesłac tygodniowy jadłospis diety dukana ?
My niestety takich przepisów nie posiadamy, bo nie zajmujemy się dietą dukana, a wypiekiem chleba, ale mam nadzieję, że ktoś z czytelników będzie mógł pomóc 🙂
Wiadomo, że chlebek na bazie twarogu, otrębów i proszku do pieczenia różni się niezwykle od chleba pieczonego na drożdżach, czy zakwasie, nie twierdzę inaczej 🙂
Dlatego wypiek ten różni się znacząco od tradycyjnego chleba. Nazwę „chleb” użyłam tu umownie, jako alternatywę dla zwykłego pieczywa dla osób poszukujących szybkich i tego typu przepisów 🙂
Miło mi, że nasz blog się podoba i chętnie się odezwę drogą mailową, by poznać Pani patent na dukanowy chleb na drożdżach.
Pozdrowienia!
Po pierwsze cudowny blog i wielkie dzięki za wszelkie rady, wskazówki i chęć dzielenia się nimi z innymi – jesteście super. Po drugie chleb dukanowy testowałam z twarogiem i bez twarogu i jakby to powiedzieć chleb z twarogiem nie jest chlebem – szybko pleśnieje, szczególnie gdy mamy upał. Ja od miesięcy jestem na Dukanie i w zasadzie z konieczności próbowałam i znalazłam sposób na dukanowy chleb na drożdżach. Jeśli się zdecydujecie wysyłam na maila mój przepis, który dla poszukujacych będzie pewnie przydatny. Mogę załączyć również zdjęcia. Ja pewnie niedługo będę utrwalać moją wagę i z pewnoscią będę korzystać z Waszych przepisów. Jeszcze raz wielki szacunek za tę pasję. Pozdrawiam
Witam,
poproszę przepis na chleb Dukanowy na drożdżach. pozdrawiam Maciej
Witam.
przepis na pewno wkrótce się u nas pojawi.
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam, Tosia.
Poproszę przepis na chleb dukana z drozdrzami
Jest na blogu: https://smakowitychleb.pl/chleb-dukana-na-drozdzach/
proszę o przepis na chlebek dukanowy na drożdżach,pozdrawiam pięknie ,hirek
Przepis na chleb dukanowy na drożdżach pojawi się jeszcze w tym tygodniu, prawdopodobnie jutro 🙂 Dlatego zapraszam do uważnego śledzenia, pozdrawiam!
Dorotko,bardzo proszę o przepis na dukanowy chleb na drożdzach,
z góry dziękuję i pozdrawiam
Przepis na dukanowy chleb na drożdżach jest też na naszej stronie 🙂
Witam, bardzo poproszę o przepis na chlebek dukanowy na drożdżach. Nie jestem na diecie Dukana, ale bardzo lubię chleb. Poproszę również zdjęcia… będęwdzięczna.
Pozdrawiam Katarzyna
Przepis znajduje się pod tym linkiem https://smakowitychleb.pl/chleb-dukana-na-drozdzach/
Pozdrawiam 🙂
będę wdzięczna za przepis na chleb z drożdżami
Witam.
Link do chleba Dukana na drożdżach był już podawany w komentarzach powyżej, ale podaję jeszcze raz: https://smakowitychleb.pl/chleb-dukana-na-drozdzach/
Pozdrawiam 🙂
Pani Doroto,jest Pani na diecie Dukana a ja zbieram się do niej baaardzo długo.
Jak Pani ona pomaga?
Bardzo proszę o konktakt
Hanna
Witam! Jestem na diecie Dukana i piekę chleb wg przepisu ale chciałabym przepis na chleb na drożdżach.Bardzo Cię proszę o przesłanie przepisu jesli nie sprawi Ci to kłopotu.Pozdrawiam.
Witam.
Nie ma problemu. Przepis na chleb Dukana na drożdżach znajduje się na blogu. Odsyłam do tego wpisu: https://smakowitychleb.pl/chleb-dukana-na-drozdzach/
Pozdrawiam!
Ja poproszę ten przepis
Witam, czy mogę również prosić o przepis?
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam 😉
Tego chleba akurat nie robiłam z dodatkami, ale dzięki temu, że jest prosty można coś dodać od siebie, pestki słonecznika na pewno świetnie pasują, a nawet można spróbować z bakaliami 🙂
Pozdrawiam.
A czy dodawałaś może do niego szczypiorku lub pestek słonecznika?
Zrobiłam go wczoraj – jest pyszny, a jak pachnie mniam ;D dzięki za przepis!
Tak, użyłam sera białego, takiego jak tu na zdjęciach : http://www.google.pl/search?q=twar%C3%B3g%20chudy&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=jJG7T6TFAYzTsgbMv5nmBw&biw=1280&bih=681&sei=j5G7T6f4KoXitQaakq2GCA
Wiem jednak, że na serku wiejskim też wychodzi smaczny chleb 🙂
Pozdrawiam!
100 g chudego twarogu?? masz na myśli twaróg – twaróg jako ser biały, a może serek wiejski czy serek typu homogenizowany, pytam bo znalazłam kilka przepisów na ten chleb i każdy jest inny ;/
Będę wdzięczna za odpowiedź 😉
Pozdrawiam.