Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Poszatkuj suszone śliwki. Wszystkie składniki połącz ze sobą aby stworzyły jednolite ciasto. Zagniataj następnie ciasto przez kilka minut.
wyrastanie
120 min
wyrastanie
2. Umieść ciasto w wyłożonej papierem do pieczenia 30-centymetrowej foremce. Uklep ciasto w formie. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 2 h.
pieczenie
35 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz ok. 35 minut aż chleb zbrązowieje z góry. Wyjmij z foremki i papieru i wystudź.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej