Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą w misce wszystkie składniki. Zagnieć ciasto. Ciasto na chleb jesienny z ziarnami powinno być jednolite, ale nieco klejące. Zagniataj kilka minut, aby składniki się lepiej połączyły.
pierwsze wyrastanie
150 min
pierwsze wyrastanie
2. Przełóż ciasto na chleb jesienny z ziarnami do wyłożonej papierem do pieczenia 30-centymetrowej foremki. Przykryj materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 2,5 godziny.
pieczenie
30 min
pieczenie
3. Po upływie tego czasu ciasto powinno podnieść się ponad foremkę. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz ok. 30 minut. Wyjmij chleb jesienny z ziarnami z foremki i ostudź na wyjętej z piekarnika kratce.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej